Ny sajt med allt för matlagningen utomhus

Oat Rice RisottoAtt mat smakar bäst utomhus är ett faktum. För allra bästa inspiration lanserar nu Primus en global plattform – Primus Camp – med skräddarsydda recept, råd och tips för utematlagning. Bakom recepten finns kända kockar och matkreatörer som exempelvis Therese Elgquist, Nathalie Spjälle och Henrik Orre.

–  Det finns ingen restaurang i världen som kan matcha en måltid tillagad utomhus tillsammans med vänner och familj. Därför är vi glada över att presentera Primus Camp, en plattform och inspirationsbank där vi samlar och delar recept, inspiration och tips kring vår passion – matlagning i naturen, säger Per Wååg, VD för Primus.

–  Med lite planering och förberedelser kan du laga precis lika god mat utomhus som hemma i köket, om inte ännu godare! Utomhusmatlagning med stormkök fick ett tydligt uppsving i och med pandemin och är därmed en fritidsaktivitet som är här för att stanna. Primus Camp innehåller över hundra recept som täcker alltifrån en picknick i parken till en lyxmiddag på fjälltoppen. I en mängd bloggposter ges tips om god planering på hemmaplan. Att exempelvis hacka löken, mixa dressingen och mäta upp exakta mängder på förhand sparar värdefull tid ute i naturen.

Receptsajten har en smart sökfunktion för olika preferenser (vegansk, vegetariskt etc), typ av måltid, om måltiden ska tillagas över öppen eld eller med stormkök och om maten bör väga så lite som möjligt. Slutligen finns många tips för säker användning, både av maten och av olika sorters kök i naturen.

Primus Camp lanseras på svenska, engelska och tyska och uppdateras regelbundet med nya inspirerande recept och tips. Välkommen att besöka Primus Camp som du hittar här.

Hash-Browns
Charcoal Baked Vegetables
Charcoal Baked Vegetables