Smakfulla drycker och härliga besök på Kiviks Musteri

Kiviks Musteri är ett familjeföretag i femte generationen på underbara Österlen. Sedan 1888 har vi odlat äpplen i vårt äppelparadis. Här lever vi med årstiderna och odlar, beskär och plockar varsamt våra 50 olika sorters äpplen för hand. Musteriet, där vi tillverkar våra produkter, ligger hundra meter från odlingarna, bredvid havet och Stenshuvud nationalpark.

– I annonssamarbete med Kivks Musteri –

Välkommen till vår värld

Vi har öppet året runt och vår värld är värd att upplevas flera gånger om. Vi vill gärna dela med oss av det vi lärt oss genom åren och hos är du välkommen att uppleva och få höra mer om allt från odling, till must, cider och äpplen. Gör ett besök i Äpplets hus eller följ med på en guidad tur.

Kom och besök oss på våren så får du uppleva det rosa havet av äppelblom när träden slår ut. Du kan åka med på en på äppelblomssafari eller njuta av mat och dryck i restaurangen, caféet eller på en picknickfilt under äppelträden. Här kan du ha en mysig och avkopplande stund med familj och vänner, eller leka och busa runt i vår trädgård. Eller varför inte gå en beskärningskurs, vara med på en ciderprovning eller plocka äpplen på våra äppelsafaris på hösten.

På Solnäs Gård, vår oas utanför Lund, finns gårdens äpplen att köpa i gårdsbutiken nästan året runt och även här kan du vara med på en beskärningskurs i vår äppelodling. Här är det alltid något på gång och här kan du och njuta av här- och närproducerat i caféet. I Gårdsbutiken kan du botanisera bland olika muster, cidrar och andra drycker. Få tips vad som passar till vad, provsmaka och köp med dig en känsla av Österlen hem.

Vi bryr oss om allt som växer

På Kiviks Musteri arbetar vi aktivt för biologisk mångfald; att öka mängden insekter, fåglar och blommor runt våra odlingar, och vi strävar efter så låg klimatpåverkan som möjligt med resurseffektiv odling och vattenanvändning. Därför har vi till exempel skapat vårt eget kretslopp. Allt vatten i vår produktion, som inte går in i våra produkter, renas i vår egen biologiska reningsanläggning och används sedan till bevattning av våra äppelodlingar eller föras tillbaka till Hanöbukten – vårt alldeles egna kretslopp.

Något för alla smaker och tillfällen

I vårt breda sortiment finns en stor mängd fantastiska smakskatter inom framför allt must och cider, men även ett brett urval av andra smakfulla drycker. Vad passar bättre så här i sommartider än klassiska och läskande lemonader? Vi erbjuder fem olika ekologiska lemonader med kolsyra och lite mer vuxen smak. De är alla gjorda på noga utvalda råvaror och med mycket kärlek. En klassisk dryck med historia och tradition – precis Kiviks Musteri. Passar perfekt som törstsläckare eller drinktillbehör. Lemonaderna finns i smakerna Citron, Grape, Jordgubb/Mynta, Päron/Ingefära och Rabarber/Vanilj.

SOMRIG LEMONAD MED STING

1 GLAS

INGREDIENSER

 • 1 tsk ingefärsmarmelad
 • 1 flaska Kiviks Lemonad Päron Ingefära
 • Chiliflakes
 • 1 lång skiva gurka
 • Några blåbär
 • 1 tunn skivor ingefära

GÖR SÅ HÄR

 1. Lägg marmeladen i glaset. Fyll på med is.
 2. Häll i lemonaden och en liten nypa chiliflakes.
 3. Rör runt så drinken blandas.
 4. Trä gurkan och blåbären på ett långt spett och dekorera med en rullad skiva ingefära.
 5. Stick ner i glaset.

Lite gin i denna drink är gott.

VIRGIN STRAWBERRY DAIQUIRI

2 MINDRE GLAS

INGREDIENSER

 • 50 g frysta jordgubbar
 • Zest av en halv lime
 • 1 flaska Kiviks Lemonad Jordgubb Mynta
 • Strösocker

GÖR SÅ HÄR

 1. Dra med en klyfta av lime längst med glaskanten, doppa den sedan i socker.
 2. Lägg jordgubbar i en mixer tillsammans med limezest och halva lemonaden. Häll upp mixen i två glas och häll resten av lemonaden i glasen.
 3. Dekorera med en kvist mynta.

Vill du ha alkohol i drinken är ljus rom gott.