Spanjorskan, Carlos på Gonzalez-Byass och hela Bodegan nere i Andalusien välkomnar er alla till en rafflande kväll på Spanjorskan fylld med sherrys, Rioja-vin, cava och god mat förstås! Till Gonzales-Byass viner kommer ni få avnjuta en perfekt komponerad 6 rätters-meny, satt för att harmonisera med utvalda viner från denna ikoniska producent. Gonzalez-Byass sherrybodega är mer än en stor välrenommerad sherry-producent. Byass namn är idag själva sinnes-bilden för ”sherrybodegan” och således är den ett kulturellt uttryck för
Andalusiens vinkultur, historia och mystik.
Troligen är det så att för er som inte känner igen Gonzalez-Byass
namn ändå ”känner” Gonzalez-Byass som landmärke. Den stora neonskylten på taket på ett av de magnifika husen vid Puerta del Sol i Madrid med texten ”Tio pepe” (Byass kändaste sherry) har nog ingen som besökt centrala Madrid missat, precis som att ingen som bilat i Spanien kan ha missat den kända ”Tio Pepe gubben” längs Spaniens vägar.
Gonzalez-Byass grundades i Jerez redan 1835 och är idag ett familjeföretag som drivs av femte generationen från samma familj. Bodegan är som sagt den ledande producenten av sherry och lyckas på ett unikt sätt kombinera sin storlek idag med en mycket hög kvalitet på alla sina viner. En stor del av förklaringen till denna höga kvalitet är att den fortlöpande produktionen av sherry sedan 1835 medfört en källare med mer än 70000
fat! En del av dessa fat innehåller vin som till och med producerades innan Gonzalez-Byass grundades.
Vi på Spanjorskan är stolta över att få ta emot både er och Carlos från Gonzalez-Byass för en helkväll med god sherry, annat vin, mat och härlig stämning! Ni kommer få prova 6 viner, 6 rätter samt lite utvalt sherry-godis utöver det.
Menyn för kvällen:
Fördrink vid ankomst – Croft Twist
Pata negra 30 g – Vilarnau Brut Nature Gran Reserva 2016
Grillat ankhjärta, karljohansvampskräm och endivsallad – Alfonso Oloroso Seco
Kolgrillad gambas, sobrasadamajonnäs – Tio Pepe Fino
Barbeque- tonfisk, med variation av svamp – Vina AB Amontillado Seco
Rödvinsbräserat lammlegg, safranskrokett, aioli – Rioja Gran Reserva 2016
Blåmögelost, kanderade valnötter, membrillo – Nectar Pedro Ximenez
Pris: 1200 kr per kuvert
Tid: 26/3 2025, 18.00 -22.00
Plats: Spanjorskan på Nybrogatan 42
Andalusiens vinkultur, historia och mystik.
Troligen är det så att för er som inte känner igen Gonzalez-Byass
namn ändå ”känner” Gonzalez-Byass som landmärke. Den stora neonskylten på taket på ett av de magnifika husen vid Puerta del Sol i Madrid med texten ”Tio pepe” (Byass kändaste sherry) har nog ingen som besökt centrala Madrid missat, precis som att ingen som bilat i Spanien kan ha missat den kända ”Tio Pepe gubben” längs Spaniens vägar.
Gonzalez-Byass grundades i Jerez redan 1835 och är idag ett familjeföretag som drivs av femte generationen från samma familj. Bodegan är som sagt den ledande producenten av sherry och lyckas på ett unikt sätt kombinera sin storlek idag med en mycket hög kvalitet på alla sina viner. En stor del av förklaringen till denna höga kvalitet är att den fortlöpande produktionen av sherry sedan 1835 medfört en källare med mer än 70000
fat! En del av dessa fat innehåller vin som till och med producerades innan Gonzalez-Byass grundades.
Vi på Spanjorskan är stolta över att få ta emot både er och Carlos från Gonzalez-Byass för en helkväll med god sherry, annat vin, mat och härlig stämning! Ni kommer få prova 6 viner, 6 rätter samt lite utvalt sherry-godis utöver det.
Menyn för kvällen:
Fördrink vid ankomst – Croft Twist
Pata negra 30 g – Vilarnau Brut Nature Gran Reserva 2016
Grillat ankhjärta, karljohansvampskräm och endivsallad – Alfonso Oloroso Seco
Kolgrillad gambas, sobrasadamajonnäs – Tio Pepe Fino
Barbeque- tonfisk, med variation av svamp – Vina AB Amontillado Seco
Rödvinsbräserat lammlegg, safranskrokett, aioli – Rioja Gran Reserva 2016
Blåmögelost, kanderade valnötter, membrillo – Nectar Pedro Ximenez
Pris: 1200 kr per kuvert
Tid: 26/3 2025, 18.00 -22.00
Plats: Spanjorskan på Nybrogatan 42
