Team Allegrine intar Burgsvik

I sommar flyttar Danyel Couyet hela sitt team på Allegrine till Burgsvik på Gotland för att öppna restaurang på Grå Gåsen. Det märks att Danyels humör är på topp. Han är en av de krögare som varit ansiktet utåt för krogbranschen under corona-krisen. Under våren fick han gå från 18 till fyra i personalen på Allegrine för att hålla krogen flytande. Tack vare öppningen på Grå Gåsen, med nästan 200 platser, är Team Allegrine återsamlade.

– Det här ger mig en möjlighet att sysselsätta alla igen, och förhoppningsvis kan jag ta med dem till Allegrine i höst, säger Danyel.

Grå Gåsen kommer att servera klassiska sommarrätter och gärna med fransk inspiration, som steak frites och sallad niçoise. Tack vare den stora parkträdgården kommer gästerna även att kunna njuta av middagskassar och picknickkorgar.

Södra Gotland har en speciell plats i Danyels hjärta. Han har tillbringat många somrar där, och sedan sju år tillbaka har han ett eget ställe. För några år sedan drev han Danyels Matlada, men familjen tröttnade på att krögaren drev ”hemmakrog” på gården.

– Det var superkul, men jag förstår att det inte var så kul för övriga familjen. Nu blir det restaurang i sommar, säger Danyel.

Ur Gourmet 4-2020