RECEPT AV MICHELINSTJÄRNEKOCKEN ESBEN HOLMBOE BANG & IWCTIME WELL SHARED

Tillsammans med IWC har Michelinstjärnekocken Esben Holmboe Bang från 3-stjärniga Michelinkrogen Maaemo i Oslo lagat ett recept med havskräftor. Via IWCs IGTV klockan 16.00 idag kan man följa med Esben Holmboe Bang in i hans kök i Oslo när han lagar ett av sina favoritrecept. 

INKÖPSLISTA FÖR
2 PERSONER
4 stora havskräftor
8 st vit sparris
200 ml grädde
500g musslor
Timjan
Dill
Neutral olja
Smör
Vitt vin


Rengör musslorna och ånga dem med 1 glas
vitt vin och 1 glas vatten. När musslorna
öppnats, sila bort vätskan. Reducera vätskan
till 2/3 medan du, enligt Esbens
rekommendation, äter musslorna.

Tillsätt grädden och reducera ner till 2/3 igen.
Skala sparrisen och värm försiktigt i såsen.
Skala havskräftorna och stek i pannan tills de
är gyllenbruna.
När sparrisen är tillagad, ta bort dem från
såsen. Lägg upp havskräftorna och sparrisen
på tallriken och täck med den utsökta
musselsåsen. Avsluta med örterna på toppen.
Smaklig måltid!