Nyöppning på Möja Värdshus & Bageri

Möja Värdshus & Bageri har idag öppnat upp på Möja i Stockholms Skärgård. Martina och Alex Tengvall som tog över fastigheten i
januari i år har gett fastigheten en passande renovering. Man har byggt om den gamla terassen så restaurangen idag rymmer många fler sittplatser. Utöver det så har man en rymlig trädgård med plats för många.

Paret som själva har landställe på Möja har under årens lopp sett verksamheter komma och gå, så när möjligheten att förvärva fastigheten dök upp hade de en klar syn på hur de ville återskapa en av Möjas viktigaste knutpunkter. Idag är restaurangen anpassad för att bedriva året-runt-verksamhet och kommer under den kallare årstiden även ha öppet några dagar i veckan.

Restaurangen kommer att drivas av Cesar och Klara Grivans som även äger och driver Möja Vandrarhem sen 4 år tillbaks. Vandrarhemmet vann
guld som gästernas favorit i STF (Sveriges Turistförening) ”Årets kudde 2019”.


-Vi kommer äntligen att kunna erbjuda våra gäster en helhetslösning med såväl mat som boende året runt där vi kan anpassa lokalerna efter storlek på sällskap. Sommartid vill vi satsa ännu mer på bageriverksamheten för att locka fler besökare till Möja och samtidigt hålla en tradition vid
liv då man bakat bröd på bageriet sedan 1951,” säger Klara Grivans, Möja Värdshus & Bageri.

Alex och Martina Tengvall, Klara och Cesar Grivans
Bild Malin Nordblom


Köket erbjuder svenska sommarklassiker såsom SOS tallrik, toast skagen och rimmad lax, blandat med andra favoriter såsom exempelvis fish ’n chips och kroppkakor. I bageriet hittar man den välkända
Möjalimpan, wienerlängder, bullar och småkakor. Man har även en egen bulle på gång, en kryssarbulle med jordgubbar.


-Trots att vi öppnar vår verksamhet i en tid av ovisshet känner vi oss hoppfulla inför sommaren.
Vi är säkra på att många Stockholmare kommer att söka sig ut i skärgården och då gäller det att vi kan möta dem på ett säkert och tryggt sätt. Vi håller tummarna för fint väder vilket möjliggör för servering utomhus, samtidigt som vi väljer att öppna med färre antal bord i själva matsalen,”
avslutar Klara Grivans.

Bild och text Malin Nordblom