Mästerlig matmagi sätter Copperhill på krogkartan

Längtar du efter en nordisk meny med lokala råvaror så har du kommit helt rätt. Gourmet har fått möjligheten att prova igenom Copperhills nya koncept.

De erfarna krögarna har använt mycket av deras passion vilket återspeglas i hela restaurangupplevelsen. Bor du på ett designhotell med internationella mått så förväntar du dig det lilla extra i matväg, och här lämnas inga utrymmen för brister.

Beläget högst uppe på Förberget får man en försmak kring inspirationen till menyn. Mycket av råvarorna kommer från närområdet och det märks när smaklökarna får sättas på prov.

Pumpaknyte är något nytt och överraskande fräscht på menyn som rekommenderas starkt. Vitt vin, smör, timjan, rostade hasselnötter utgör en välbalanserad rätt.

Lökringen är en av våra favoriter från fjol, nu i en mindre version. Löjrom, syrad grädde, dill och lök. En delikatess!

Till huvudrätt serverades en hängmörad ko med svamp, fermenterad sky, svartkål, rostad jordärtskocka – en riktig fullträff. Det är precis så kött ska serveras, en smaksensation i munnen.

Är du en efterrättsmänniska som drömmer om smaker från dina barnsben kommer du inte att bli besviken. Vi fyller skeden med mandelmaräng, gräddfil, punsch, rårörda havtorn samt nyponsorbet. Smakerna ger en mäktig känsla som infinner sig vid bordet och du vill bara ha mer. Vill du ha något friskare är de bara att ta för dig av Efter-åtta päron med chokladkräm toppad med pistasch och gärna lite mynta – fräschhet på en annan nivå!

Om befinner dig i Åre eller suktar efter en kulinarisk upplevelse ska du inte missa Copperhill Mountain Lodge.

Kockarna Andre Åkesson och Karl Ågren

Av Ludvig Hirsch