Löjromsdagar på Riche och Teatergrillen

Löjromsrätter under löjromsdagarna på Riche och Teatergrillen.

För trettonde året i rad arrangerar man Löjromsdagar på både Riche och Teatergrillen i Stockholm. Man serverar löjrommen i form av ett antal mindre rätter som passar utmärkt att dela på. På menyn hittar man bland annat klassiska kombinationer såsom löjrom med crème fraiche, rödlök och smörstekt toast samt mandelpotatischips med löjrom och Västerbottensost. Men även nya smakkombinationer i form av steam bun med löjrom och sotad, gravad röding samt löjrom med rökt märg, sotad hästbiff och picklad kantarell tar plats på menyn.

Årets löjromsdagar

Årets löjromsrätter finns tillgängliga under perioden 29 september-3 oktober och erbjuds utöver restaurangernas ordinarie meny.

  •  Löjromsdagarna är vår hyllning till en av landets finaste råvaror. Det är ett tillfälle för oss att utforska nya sätt att använda den lyxiga Kalixlöjrommen, samtidigt som vi också uppskattar tryggheten som kommer med tradition. Men framförallt älskar vi löjrom och ser det som en självklarhet att den ska firas, säger Matilda Jackson, restaurangchef på Riche och Teatergrillen.

Löjromsfisket pågår under ca 5 veckor varje höst och årets löjromsfiske startade i söndags. Två dagar senare går startskottet för Löjromsdagarna på Riche och Teatergrillen, som då blir bland de första restaurangerna att servera årets färska Kalixlöjrom.