Internationella Gin & Tonic-dagen

Hendricks sorbet

Fredag och den internationella Gin & Tonic-dagen. Varför inte spexa till det med en Gin & Tonic sorbet eller en klassik Gin & Tonic. En drink där det beska och bittra harmoniserar och möts i en frisk och välsmakande syrlighet. Sedan en tid tillbaka hyllas GT:n årligen med en egen dag i kalendern. Den Internationella Gin & Tonic-dagen infaller den 9 april och firas världen över.

Så blandar du en klassisk Gin & Tonic


6 cl Hendrick’s Gin
12 cl Tonic Water*
Gurka
Is

1.Fyll ett glas med is.
2.Fyll upp med Hendrick’s Gin och addera tonic.
3.Garnera med gurka

* Tips på bra tonics: Fentimans Tonic Water och Fever-tree Aromatic Tonic Water.

Tre kreativa sätt att garnera din Gin & Tonic med gurka
Gurkkulor:
1. Använd ett kuljärn och gröp ut kulor från gurkan. Har du inget kuljärn får det också att använda en tesked.
2. Trä gurkkulorna på en tandpetare.
3. Garnera din drink!

Gurkstrimlor:
1. Använd ett ciceleringsjärn (har du inget ciceleringsjärn går det bra att använda en osthyvel) och raka gurkan till långa och fina strimlor som du sedan, med hjälp av en kniv, skär till tunnare strimlor.
2. Garnera din drink!

Gurkremsor:
1. Använd en osthyvel och hyvla gurkan, för en lång men tunn skiva.
2. Virvla sedan ner gurkremsan i glaset, likt en spiral.
3. Garnera din drink!

Så gör du en läskande Hendrick’s-sorbet
1 300 gram gurka
4 dl socker
4 dl vatten
1,45 dl citronsaft
14 cl Hendrick’s Gin

1. Skala gurkan och mixa den till en puré.
2. Koka vatten och socker till ett sockerlag och låt svalna.
3. Blanda ned sockerlag och citronsaft med gurkpurén. Tillsätt Hendrick’s Gin.
4. Rör ihop i en glassmaskin eller placera i frysen i minst ett dygn.
5. Servera i frostade glas med gurka eller rosenblad.

Recepten är delade med i samarbete med Hendrick’s.

Malin Nordblom