Pancettan som används i det här receptet kommer från mangaliza- gris, alltså ungerskt ullsvin, som är känt för att köttet har så fantastisk smak. I ett krispigt gemsalladsblad får den milt kryddade och sotade pancettan sällskap av salladslök och bladpersilja. Servera som aptitretare eller tapas.
4 PERSONER SOM APTITRETARE
8 skivor pancetta
1 msk asiatisk fisksås
4 gemsallatsblad
1 salladslök
2 msk hackad bladpersilja
KRYDDBLANDNING
1 tsk korianderfrön
1⁄2 tsk sechuanpeppar
1 tsk fänkålsfrön
1 tsk torkad grönpeppar
DU BEHÖVER OCKSÅ
pepparkvarn
brännare eller grillpanna
1 Lägg ut pancettan på en skärbräda och pensla skivorna med fisksås. Bryt loss och skölj sallatsbladen. Lägg upp dem på en serveringstallrik.
2 KRYDDBLANDNING: Rosta korianderfrön, sechuanpeppar, fänkåls- frön och grönpeppar i en panna. Fyll över i pepparkvarnen. Krydda pancettan med kryddblandningen.
3 Grilla pancettan i torr grillpanna, eller bränna av med en brännare. Den ska bli riktig sotad inte bara knaprig.
4 SERVERING: Fyll salladsbladet med pancettan och strö över salladslöken och persiljan.