HUSETS SOTADE PANCETTA PÅ MANGALIZAGRIS I KRISPIGT SALLADSBLAD

Sotad pancetta

Pancettan som används i det här receptet kommer från mangaliza- gris, alltså ungerskt ullsvin, som är känt för att köttet har så fantastisk smak. I ett krispigt gemsalladsblad får den milt kryddade och sotade pancettan sällskap av salladslök och bladpersilja. Servera som aptitretare eller tapas.

4 PERSONER SOM APTITRETARE

8 skivor pancetta
1 msk asiatisk fisksås
4 gemsallatsblad
1 salladslök
2 msk hackad bladpersilja

KRYDDBLANDNING

1 tsk korianderfrön
1⁄2 tsk sechuanpeppar
1 tsk fänkålsfrön
1 tsk torkad grönpeppar

DU BEHÖVER OCKSÅ

pepparkvarn
brännare eller grillpanna

1 Lägg ut pancettan på en skärbräda och pensla skivorna med fisksås. Bryt loss och skölj sallatsbladen. Lägg upp dem på en serveringstallrik.

2 KRYDDBLANDNING: Rosta korianderfrön, sechuanpeppar, fänkåls- frön och grönpeppar i en panna. Fyll över i pepparkvarnen. Krydda pancettan med kryddblandningen.

3 Grilla pancettan i torr grillpanna, eller bränna av med en brännare. Den ska bli riktig sotad inte bara knaprig.

4 SERVERING: Fyll salladsbladet med pancettan och strö över salladslöken och persiljan.