Ekologiska chokladkakor

Under februari månad lanserar brittiska varumärket Green & Black 10 stycken ekologiska chokladkakor. 

Green” står för etisk produktion och hållbarhet medan ”Black” står för intensiv smak, god kvalitet och livsstil.

De tillverkar sin choklad av etiskt odlad ekologisk kakao som är fairtrademärkt och till största del kommer från Dominikanska Republiken. Inga konstgjorda gödningsmedel eller bekämpningsmedel har använts vid tillverkningen av denna ekologiska choklad.

Pop-up i centrala Stockholm

För den som är sugen på att prova den nya produktserien från Green & Black’s kan man besöka Birger Jarlsgatan 21 mellan 4 och 10 mars. På plats finns en smakexpert och du ges möjligheten att uppleva och ta del av alla unika smaker. Öppet mån-fre 11:00-19:00 och lör-sön 11:00-16:00.

 Chokladkakorna kommer i flertalet smaker och har olika kakaohalt. Ljusast är den vita chokladen med ett kakao-innehåll på 30% följt av ett antal mjölkchokladkakor på 37%. Där återfinns smaker som havssalt, mandel och smörkola. I det mörkare segmentet finns tre stycken kakor med 60% kakaoinnehåll. Även där hittar vi en version med havssalt. Den får sällskap av ingefära och en av favoriterna Maya Gold med smak av kryddig apelsin. De två sista produkterna innehåller 70 respektive 85% kakao. Samtliga kakor är ekologiska och de 5 kakor med högst kakaohalt är veganska.

– Det här är en superspännande lansering. Vi är stolta över att presentera dessa premiumprodukter som framförallt riktar sig till livsnjutare som vill göra medvetna val. De 10 varianterna har alla sin unika profil som erbjuder variation till våra konsumenter, säger Niklas Larsson, varumärkesansvarig för chokladkakor på Mondelēz International.