Detta är en läcker utmaning av en etablerad drink. Då James Cook utforskade Stilla Havet hade han sherry och rom i lasten. Lagringen i värme och rullande vågor gav mogna fylliga smaker. East India Negroni får oss att känna vågskvalp och svulliga aromer av russin och arrak från rom och vällagrad sherry. Denna drink har bara Campari gemensamt med det florentinska originalet. Ändå är det en lika genial drink före maten. Här finns smaker som gör sig fantastiskt ihop med kalla tapas som salta oliver, manchego, fänkålsalami och söta körsbärstomater.
6 cl Jaguara Premium Dark Rum
1 cl Gonzalez Byass Nectar Pedro Ximénez sherry
1 cl Dry Sack sherry
2 cl Campari
Rör med is, sila upp i tumblerglas med en stor iskub. Garnera med apelsinskal, antingen torkat eller som skal-twist.
Nyligen tillkännagavs resultatet i världens främsta branschtävling inom vin- och sprit, International Wine and Spirit Competition som ägde rum i London. Jaguara Premium Dark Rum från Guyana förärades med en bronsmedalj och var den enda produkt med det ursprunget som vann en medalj.