BRISKET & FRIENDS

Populära Brisket & Friends har nu öppnat en kvällsrestaurang på Upplandsgatan 7 i Vasastan. 

2016 startade de sin lunchrestaurang i Årsta industriområde och kände att nu var det dags med en lokal i stan också. Det kommer att serveras BBQ och skräddarsydda ölsorter från PKLK BRYGGERI.

Brisket & Friends är en BBQ restaurang där allt kött hickoryröks och serveras i äkta Texas-anda. De erbjuder även vegetariska alternativ som tillagas med lika mycket kärlek som köttet.

Bild Malin Nordblom

− Konceptet är avskalat för att mat och öl ska få vara i fokus. Enkelheten och friheten för gäster att göra som de vill, äta hur mycket eller lite de vill, ta en öl eller endast en bit mat, det är just det vi älskar här på Brisket & Friends, säger Niklas Elshazly, grundare Brisket & Friends.

I Vasastan har de även ett alkoholtillstånd och  restaurangen kommer att hålla öppet på kvällstid. Konceptet är detsamma som i Årsta, vilket innebär att gästen själv komponerar sin egen bricka utifrån den befintliga menyn. Restaurangen erbjuder ett specialbryggt öl för Brisket & Friends vid namn ”Big Bone Brews” av mikrobryggeriet PKLK, vin samt alkoholfria alternativ.

Vad kan gästerna förvänta sig av sitt besök på Brisket & Friends på Upplandsgatan?

− Allting vi serverar röks hos oss med hickoryved direkt importerat från USA. Vi röker allting på låg värme under väldigt lång tid – typ som i Texas! Hela tanken med Brisket & Friends sätt att servera är att gästen komponerar ihop sin egen bricka så den passar just dig och ditt sällskap i smaken, säger Niklas Elshazly.

Restaurangen har plats för 90 gäster och det finns en bardel där gäster kan ta något att dricka i väntan på mat.

Av Malin Nordblom