Årets Kock Foodtruck turné med tidigare vinnare!

Ett nytt spännande koncept med före detta Årets Kock vinnare. Foodtrucken kommer att besöka Stockholm, Malmö och Göteborg under Årets Kock veckan den 11-17 september.
Kockarna kommer att göra sina egna varianter av Take away mat, och alla måltiderna säljs till förmån för Bris.

-Vi vill göra Årets Kock mer publikt och tillgängligt för allmänheten genom att besöka olika städer och låta tidigare vinnare av Årets Kock servera take away luncher och middagar på en hög nivå men till ett förmånligt pris, säger Mårten Lyth, kommunikationsdirektör på Spendrups.

Foodtrucken är ett samarbete mellan Årets Kocks ägare Arla och Spendrups och kommer under Årets Kock Veckan, den 11–17 september att åka ut på turné och besöka Stockholm, Göteborg och Malmö. Alla måltider säljs till förmån för Bris, för att stötta det viktiga arbete de gör.

I foodtrucken kommer det att finnas en animalisk rätt och en vegetarisk rätt, baserade på säsongens svenska råvaror. Rätterna kommer att kosta 120 kronor, inklusive dryck, och de som sätter menyerna och lagar maten är tidigare vinnare av Årets Kock. Rätterna kommer att säljas som take away både under lunch- och middagsservering.


Turnéschema
Stockholm
Fredag 11 september, Jimmi Eriksson (Årets Kock 2016) – Norrmalmstorg

Lördag 12 september, David Lundqvist (Årets Kock 2018) – Odenplan

Torsdag 17 september, Tomas Diederichsen (Årets Kock 2011) – Norrmalmstorg


Malmö
Måndag 14 september, Peter J Skogström (Årets Kock 2006) – Stortorget


Göteborg
Tisdag 15 september, Martin Moses (Årets Kock 2019) – Drottningtorget

Onsdag 16 september, Gustav Trägårdh (Årets Kock 2010) – Järntorget


Lunchservering 11:30 – 14:00 och middagsservering 17:00 – 20:00.

Av Malin Nordblom