Skagenröra med citron och pepparrot på smörstekt brioche

Recept skapat av Sophie Berlin

-I annonssamarbete med Wine Affair-

Till 4 portioner

  • 500 g räkor med skal
  • 1 msk finhackad dill
  • Skal från ½ citron
  • ½ msk finriven pepparrot
  • 1 dl majonnäs
  • Salt och nymald svartpeppar

Till servering

  • 4 tjocka skivor Briochebröd
  • 2 msk smör
  • 4 msk löjrom
  • Dillvippor
  • Citronklyftor

Gör såhär:

  1. Skala och grovhacka räkorna. Blanda räkor med dill, citronskal, pepparrot och majonnäs. Smaka av med salt och peppar.
  2. Stek briochebröden i smör tills de är gyllenbruna och frasiga. Lägg upp bröden på assietter och fördela skagenröra ovanpå.
  3. Toppa skagenröran med löjrom och garnera med dill och en skuren citronklyfta. Finriv eventuellt lite extra pepparrot över.

Till den här rätten rekommenderas en Champagne Taittinger Brut Réserve 449 kr, artnr 742201 som du hittar här