HERBS DE PROVENCE ROSTADE GRÖNSAKER OCH POTATIS

Ingredienser

0,5 kg små mandel eller färskpotatis

3 rödlök

1 zucchini

4 morötter

1 knippe färsk vårlök

1 kvist körsbärstomater (ca 10 st)

4 vitlöksklyftor, krossa med kniven med skalet på

Epic Spice Herbs de Provence

Havssalt

Olivolja

Tillagning

Värm ugnen till 180 grader.
Skala eller borsta potatisen, halvera på längden. Skala och klyfta löken. Skär zucchinin i 2 cm stora halvmånar.  Skär vårlöken i 4 cm långa bitar. Lägg ned potatis och grönsaker i oljad ugnsformen. Sprinkla över en god olivolja. Strö över Herbs de Provence, havssalt och peppar från kvarn.  Blanda om.

   Tillaga i ugn alt i grillen i ca 45 minuter tills grönsakerna fått vacker färg och potatisen är klar.

   

   Servera som sidorätt, på buffén eller som egen rätt med ett gott bröd som tilltugg.

 

TIPS

  • Herbs de Provence bästa följeslagare är en riktigt god jungfrulig olivolja. Blanda med örterna och massera in på kyckling eller fisk eller grönsaker.
  • Gör en salladsdressing med olivolja, balsamvinäger, lite Dijonsenap, örterna samt havssalt. Sprinkla över en krispig grönsallad eller låt solmogna tomater bada i denna ljuvliga blandning.

 

Herbs de Provence är en klassisk saltfri örtblandning. En av våra signaturblandningar för ditt kök.
Örterna är handplockade på soldränkta fält i Provence för att få fram den allra bästa smaken till vår klassiker.

Receptet delas tillsammans med Epic Spice.

Av Malin Nordblom