René Redzepi och Noma hjälper tidigare anställda

Noma har gjort mycket för dansk gastronomi, och är en av de mest intressanta restauangerna i både Danmark och världen. Många är de som reser till Danmark enbart för att äta på Noma.

Nu har René bestämt sig för att hjälpa tidigare anställda som är i behov av hjälp eftersom man i många länder inte har samma chans att få hjälp med sjukhusvård.

-Här i Danmark kan vi söka stöd från den danska regeringen, och det hjälper verkligen i den här situationen. Många av våra gäster har köpt presentkort till Noma, så vi har kontroll över den ekonomiska situationen under resten av 2020 säger han i videon.

-“Därför går vi nu in i nästa fas där vi kan försöka planera för framtiden, även om det är svårt i dessa tider.”

på Noma vill också hjälpa alla Noma-anställda som har hjälpt oss under de senaste 17 åren. Det är därför vi har inrättat en stödfond där tidigare Noma-anställda kan ansöka om hjälp. ”

René har personligen donerat

-Jag har personligen donerat till fonden, och jag har även bett våra stamkunder om de vill hjälpa till att donera till fonden. Så nu kan vi skicka ut pengar till de som behöver det!”

“Huvudfokus kommer att ligga på sjukförsäkring, så att du åtminstone kan ha den på plats. Om du har problem och har jobbat här på Noma, skicka oss ett e-postmeddelande till relief@noma.dk”

“Vi har inga högar med pengar, men vi har vad vi har och vi kommer att försöka hjälpa så många vi kan. Jag kan garantera att jag fortsätter att fråga människor som har lite extra om de kan hjälpa till”

Här kan du se videon:

Av Malin Nordblom