Niklas Ekstedts driver sedan 2022 restaurangen Chef’s Garden Kitchen och har utvecklat konceptet ombord på fartyget MSC World Europa. Restaurangen bygger på en filosofi kring kreativitet och hållbarhet, där fokus ligger på säsongsbaserade råvaror med inspiration hämtad från traditionell nordisk matlagning. Niklas Ekstedts samarbete med MSC Cruises utökas under våren då han kommer att vara en av tre internationellt erkända kockar att skapa unika menyer ombord MSC Poesia under den andra etappen av hennes världsomsegling, MSC World Cruise 2024.
När Chef’s Garden Kitchen skulle etableras ombord på MSC World Europa, var det ett banbrytande steg inom restaurangvärlden till havs. Genom att erbjuda gästerna säsongsbaserade råvaror och grönsaker odlade i restaurangen, introducerade Niklas Ekstedt, restaurangkonceptets skapare, en unik upplevelse för kryssningspassagerarna.
Chef’s Garden Kitchen blev den första restaurangen till havs med en hydroponisk trädgård, vilket innebär en odling utan jord som förser köket med dagsfärska grönsaker och örter. Niklas strävar efter att skapa en nordisk inspirerad meny som kan anpassas efter fartyget rutt. Gästerna bjuds på kreativa rätter med nordiskt tema och färska ingredienser som avnjuts sittandes i den gröna oasen som är Chef’s Garden Kitchen.
– Att utveckla ett nytt restaurangkoncept ombord på ett fartyg har verkligen varit en spännande upplevelse och att dessutom odla en del av ingredienserna ombord är helt unikt. Jag ser fram emot att nu gästspela på världsomseglingen och menyn jag tar fram där kommer även den vara rotad i min kärnfilosofi att allt måste börja med de allra bästa naturliga ingredienserna, säger Niklas Ekstedt.
MSC World Cruise 2024
MSC Poesia har nyligen rundat Afrika, och kommer besöka totalt 52 destinationer i 31 länder. För att berika upplevelsen för resenärerna har MSC Cruises bjudit in tre kändiskockar. Kockarna kommer skapa varsin komplett meny, där Niklas Ekstedt inspirerats av havet och naturen. Niklas är ombord 22-25 april och kommer under en kväll skapa en 4-rättersmeny. De två andra kockarna är sydafrikanska Reuben Riffel och brasilianska Allan Vila Espejo som båda kommer laga menyer som lyfter fram deras respektive mattraditioner.