MOROTSSOPPA MED RÖKT MOROT OCH KIMCHI-AIOLI

Gör färdigt soppan och kimchi-aiolin hemma, ta med den ut och värm över öppen eld. Rök morötter i en ABU-rök under tiden.

4 PERSONER

MOROTSSOPPA

5 morötter
1 gul lök
8 dl grönsaksbuljong
2 dl kokosgrädde
1 tsk curry
salt

KIMCHI-AIOLI

1 dl kimchi 1 vitlöksklyfta 3 dl majonnäs

RÖKTA MORÖTTER

4 morötter, gärna blå eller annan färg

TILL GARNERING

vilda örter, t ex spansk körvel eller rölleka

DU BEHÖVER OCKSÅ

mixerstav ABU-rök med alspån

1 MOROTSSOPPA: Skala och skiva morötterna. Koka dem i grönsaksbuljongen tills de är mjuka. Tillsätt kokosgrädde och curry. Mixa med en mixerstav. Salta.

2 KIMCHI-AIOLI: Häll av kimchin ordentligt. Mixa den med vitlöken och blanda samman med majonnäsen.

3 RÖKTA MORÖTTER: Grilla morötterna på ett galler över glöd tills de blir mjuka. Lägg dem i en ABU-rök med alspån i botten ca 10 min.

4 SERVERING: Servera soppan varm tillsammans med morötter och kimchi-aioli. Garnera med vilda örter.

AV ELISABETH JOHANSSON FOTO MAGNUS SKOGLÖF Ur GOURMET 4/2020