Gör färdigt soppan och kimchi-aiolin hemma, ta med den ut och värm över öppen eld. Rök morötter i en ABU-rök under tiden.
4 PERSONER
MOROTSSOPPA
5 morötter
1 gul lök
8 dl grönsaksbuljong
2 dl kokosgrädde
1 tsk curry
salt
KIMCHI-AIOLI
1 dl kimchi 1 vitlöksklyfta 3 dl majonnäs
RÖKTA MORÖTTER
4 morötter, gärna blå eller annan färg
TILL GARNERING
vilda örter, t ex spansk körvel eller rölleka
DU BEHÖVER OCKSÅ
mixerstav ABU-rök med alspån
1 MOROTSSOPPA: Skala och skiva morötterna. Koka dem i grönsaksbuljongen tills de är mjuka. Tillsätt kokosgrädde och curry. Mixa med en mixerstav. Salta.
2 KIMCHI-AIOLI: Häll av kimchin ordentligt. Mixa den med vitlöken och blanda samman med majonnäsen.
3 RÖKTA MORÖTTER: Grilla morötterna på ett galler över glöd tills de blir mjuka. Lägg dem i en ABU-rök med alspån i botten ca 10 min.
4 SERVERING: Servera soppan varm tillsammans med morötter och kimchi-aioli. Garnera med vilda örter.
AV ELISABETH JOHANSSON FOTO MAGNUS SKOGLÖF Ur GOURMET 4/2020