Lättgrillad tonfisk med potatissallad, forellrom och pepparrotskräm
Rekommenderad dryck till: Petit Chablis, Les Chablisienne
Till 4 portioner
16 kokta delikatesspotatisar eller färskpotatis
500 g färsk tonfisk
2 krm salt
1 krm nymald svartpeppar
2 msk rapsolja
1 huvudsallad eller mixsallad
Pepparrotskräm
1 dl créme fraiche
Ca 3 msk vatten
1 msk finriven pepparrot
1 krm salt
1 msk rapsolja
Till servering:
100 g forellrom
2 msk plockad dill eller gräslök
1 tsk flingsalt
½ krm nymald svartpeppar
Svartpeppar
Finriven pepparrot
Gör så här:
Halvera potatisen och lägg upp på tallrikar eller ett stort fat. Plocka salladen och lägg ut vackert på en tallrik tillsammans med potatisen.
Blanda alla ingredienser till pepparrotskrämen, blanda i vatten för att få den lös i konsistensen. Smaka av med salt och peppar.
Grilla tonfisken hastigt, salta och peppra. Kärnan ska fortfarande vara rå i mitten. Skär fisken i skivor och lägg på salladen.
Ringla över pepparrotskräm och forellrom.
Strössla över gräslök och dill, ringla över rapsolja och pepparrotkräm. Strössla över flingsalt. Riv över lite extra pepparrot samt dra några varv med svartpepparkvarnen över rätten.
Recept Wine Affair
Foto Heléne Pe