Lättgrillad tonfisk med potatissallad, forellrom och pepparrotskräm

Petit Chablis

Lättgrillad tonfisk med potatissallad, forellrom och pepparrotskräm

Rekommenderad dryck till: Petit Chablis, Les Chablisienne

Till 4 portioner

16 kokta delikatesspotatisar eller färskpotatis

500 g färsk tonfisk

2 krm salt

1 krm nymald svartpeppar

2 msk rapsolja

1 huvudsallad eller mixsallad

Pepparrotskräm

1 dl créme fraiche

Ca 3 msk vatten

1 msk finriven pepparrot

1 krm salt

1 msk rapsolja

Till servering:

100 g forellrom

2 msk plockad dill eller gräslök

1 tsk flingsalt

½ krm nymald svartpeppar

Svartpeppar

Finriven pepparrot

Gör så här:

Halvera potatisen och lägg upp på tallrikar eller ett stort fat. Plocka salladen och lägg ut vackert på en tallrik tillsammans med potatisen.

Blanda alla ingredienser till pepparrotskrämen, blanda i vatten för att få den lös i konsistensen. Smaka av med salt och peppar.

Grilla tonfisken hastigt, salta och peppra. Kärnan ska fortfarande vara rå i mitten. Skär fisken i skivor och lägg på salladen.

Ringla över pepparrotskräm och forellrom.

Strössla över gräslök och dill, ringla över rapsolja och pepparrotkräm. Strössla över flingsalt. Riv över lite extra pepparrot samt dra några varv med svartpepparkvarnen över rätten.

Recept Wine Affair 

Foto Heléne Pe