Maräng
1dl äggvita
1dl strösocker
100g florsocker
Vispa äggvitorna till ett fast skum
Tillsätt strösockret och vispa till en slät marängsmet. Vänd i florsockret.
Bred ut ett tunt lager maräng på ett bakplåtspapper med en stekspade. Torka i ugnen på 70 grader i minst 5 timmar – tills den är riktigt torr
Jordgubbssorbet
300g frysta jordgubbar
50g florsocker
Ta ut jordgubbarna ur frysen 15 minuter för du ska mixa dem.
Lägg jordgubbarna och florsockret i en matberedare och mixa till en slät sorbet.
Servera direkt.
Flädercurd
1dl 100% citron
5 kvistar fläderblommor
175g socker
3 ägg
4 äggulor
125g smör
25g olivolja
Vispa ägg, äggulor och socker i en rostfri kastrull
Tillsätt 100% citron, fläder och fortsätt vispa på medelvärme på spisen
Tillsätt smör i små kuber medan curden börjar tjockna
Fortsätt vispa tills allt smör har blandats in
Avsluta med olivolja
Låt svalna i kylskåp
Frysta örter
Valfria örter ex:
Dragon
Körvel
Fänkålsdill
Frys alla örter på en plåt
För att hålla örterna fräscha och undvika att de vissnar eller blir bruna lägg dom i en kastrull som stått i frysen och krossa dem med en sked.
Arrangera på en tallrik med curd i botten, färska jordgubbar och maräng i bitar. Lägg en sked sorbet i mitten och toppa med de frysta örterna.
Den här desserten skapade Paul Svensson under ett Electrolux Green Gap event på Rosendals trädgård i Stockholm. Green Gap står för gapet som i de flesta fall är mellan förändringen vi vill göra och den vi faktiskt gör.