Grythyttan Skogsglögg är redo att göra sitt årliga återtåg

Den 1 november är det äntligen dags för Grythyttan Skogsglögg att återigen ta plats på hyllorna. Vad som gör Grythyttan Skogsglögg speciell är dess fruktbas, som består av svenska äpplen, lingon och blåbär – en unik twist jämfört med de vanliga druvbaserade glöggarna. Detta ger Skogsglöggen en balans mellan sötma och syra som är alldeles särskilt. 

Tillverkningsprocessen för Grythyttan Skogsglögg inleds redan i maj med jäsning av bär, fruktjuice och kryddor i ståltankar. Efter sommaren buteljeras glöggen och får mogna på flaskan, vilket gör att de klassiska glöggsmakerna utvecklas perfekt i tid för julen.

 

 

 

 

 

Doften av Grythyttan Skogsglögg är kryddig och rik med inslag av kardemumma, kanel och kryddnejlika. Smaken erbjuder nyanser av mörka bär, ingefära, pomerans och de klassiska julkryddorna. Skogsglöggen kan serveras varm med mandel och russin på det traditionella viset eller som en kall aperitif med is och en apelsinskiva. Den är en perfekt följeslagare för adventsfirandet och passar lika bra till julbordets ostar som i särskilda juliga drinkar för att sprida ännu mer festlig stämning.

 

 

Köp här från och med den första november!