Kasper Kleihs blev igår Europamästare och går nu vidare till världsfinalen av ”Global Pastry Chef” 2020!
Tävlingen gick av stapeln i Rimini, Italien och tävlingsuppgiften gick ut på att servera en chokladtårta till 12 personer samt en dessert till 6 personer där te och fruktpuré var tvungen att finnas i desserten.
Ungern kom på andra plats och Italien på tredje.
Nu väntar en plats i världsfinalen sommaren 2020 där 10 länder kommer att slåss om titeln – ”Global Pastry Chef”
Kasper är 25 år gammal och kommer ursprungligen från Ullared men bor nu i Stockholm där han är konditor på tvåstjärniga restaurangen Gastrologik.
Kaspers tävlingsbidrag bestod av:
Chokladtårta
Choklad och hasselnötsbavaroise med passionsfruktsgelé, namelaka smaksatt med kardemumma samt vispad chokladpannacotta
Dessert
Körsbärsmousse med glass på rosente, varm choux puff med plommonkompott, körsbärssås och inkokt plommon
– Det är en fantastisk bedrift! Kasper har bara haft 2 månader på sig att förbereda sitt tävlingsbidrag till detta då kvalet kom väldigt snabbt efter VM som vi vann. Han har lagt otroligt mycket tid och det var kul att se klasskillnaden som var mellan lagen i tävlingen berättar Fredrik Andersson, Team Manager för det Svenska Kocklandslaget.