Framgångsrik keramiker bakom årets Minuty Rosé Limited Edition

För sjunde året i rad lanserar Minuty en Limited Edition-flaska för att spegla historien bakom Minuty med rötter från 1900-talets Provence. Årets designer är den franska illustratören och keramikern Henriette Arcelin. Hennes botaniska och lekfulla illustrationer har sammanflätat St Tropez och Lissabon i en solkysst design som pryder den eleganta kurviga flaskan. Årets Minuty Limited Edition lanseras den 21 mars.

Årets design har sin bakgrund i något så enkelt som ett vykort, en kärleksfull hälsning skickad från en annan del av världen, fyllt med soldränkta minnen där salt, sten och sand möter varandra. 2024 års designer, den begåvade konstnären och keramikern Henriette Arcelin bosatt i Portugal, har skapat en lekfull och solkysst korrespondens mellan en konstnär bosatt i Lissabon och Minuty i Provence.

Genom att gå i den provensalska solens fotspår får årets Minuty Limited Edition följa med på Henriettes resa bland frodande frukter och vinrankors uppvaknande, sammanflätat i en gyllene synergi. Bland flaskans illustrationer finner vi bland annat vackra fönsterdörrar, kullersten mellan knallgula fasader och solmogna citroner.

Mitt arbete är främst inspirerat av naturen, landskapen och de element som omger mig. Under min kreativa process samlar jag på mig inspiration som jag sedan målar och låter min fantasi fritt styra formerna och kompositionerna. För skapandet av Minuty Limited Edition var det färgerna i den vackra byn Gassin, ett stenkast från Minutys vingårdar, som inspirerade till min illustration. Jag njöt verkligen av att kunna måla direkt på flaskan på inspirerande platser, säger Henriette Arcelin.

Varje år får en internationell konstnär återskapa sin sinnesupplevelse av Minutys hjärta, Provence. Tidigare har konstnärer från USA, Storbritannien, Frankrike, Spanien och Sverige skapat en unik flaskdesign. Årets designer, Henriette Arcelin, är sedan 10 år tillbaka bosatt i Lissabon. Med en dröm om en egen ateljé tog hon beslutet att lämna livet i Paris för att fortsätta sitt kreativa skapande i Portugal.

Château Minuty är den historiska vingården belägen på Franska Rivieran i vinregionen Côtes de Provence. Berättelsen om vingården sträcker sig fyra generationer bakåt i tiden och har med sin höga kvalitét, hållbara odlingar och unika flaskdesigner banat väg för ett av våra idag mest välkända roséviner på marknaden.

Minuty Rosé Limited Edition 2023, med design av Henriette Arcelin, finns att beställa på Systembolaget från den 21 mars.

Minuty Rosé Limited Edition 2023

Vinets karaktär: Friskt, krispigt och elegant med intensiva toner av röda vinbär, smultron, citrus, persika och färska örter.

Art: 72115

Pris: 189 kr