En gastronomisk pärla har öppnat i Gamla Stan – restaurang VÖRT

Nu har restaurang VÖRT slagit upp dörrarna på Lilla Nygatan 2 i Gamla stan. Det är ingen vanlig restaurang, utan en symbios av god mat, bryggeri, bar och mötesplats. Här kan man umgås över moderna smörrebröd 2.0 och välbryggd öl från VÖRTs eget bryggeri.

Det är bryggmästaren Hans Nyström tillsammans med stjärnkocken Melker Andersson som står bakom det helt nya restaurangkonceptet i Stockholm. Restaurangen går att beskrivas som ett gastrobryggeri där maten tydligt hör ihop med ölen. På VÖRT välkomnas gästerna in i ett stilfullt och hemtrevligt vardagsrum, där VÖRTs smörrebröd 2.0 bjuder på allt annat än det traditionella.

– Vår idé med VÖRTs smörrebröd är att inte tänka på regler, historien eller traditionen. Vi släpper loss och inspireras av det mesta, har kul och lagar det vi och gästerna gillar, säger Melker Andersson.

Foto: Mattias Bardå

Gastrobryggeriet är lättillgängligt och modulärt. Den hungrige har möjlighet att avnjuta flera av smörrebröden eller något från restaurangens roterande meny. Önskas något lätt går det utmärkt att enbart beställa sitt favoritsmörrebröd på menyn eller varför inte bara slå sig ner i den trivsamma miljön för en öl eller två.
Ölen bryggs med kärlek i VÖRTs eget bryggeri på råvaror av bästa kvalitet.

– Den bästa ölen är den man återkommer till vid flera tillfällen, och precis så är vår öl. Den är klassisk och stilren och bryggs med högteknisk hantverkskvalitet. Inget fusk, inget slarv, inga genvägar. På VÖRT serverar vi välbryggd öl helt enkelt, säger Hans Nyström.