Canta Lola

Ceviche Lola på Canta Lola. Bild Malin Nordblom

Idag öppnar Erika Goytizolo tillsammans med sin man Per Nordlind restaurang Canta Lola på Grev Ture gatan i Stockholm. Per Nordlind drev förut hyllade Bistro Jarl och är idag styrelseordförande för Bocuse d’Or Sverige. Restaurangen har en varm och hjärtlig känsla och man ska kunna slinka in för en snabb middag likaväl som att man kan stanna hela kvällen för mat och dryck. Maten är Peruansk inspirerad och har även vissa inslag av övriga Latinamerika.

Från Bocuse till Canta Lola

I köket hittar man Manuela Carbone som kökschef och henne såg Per och Erika för första gången nere i Lyon när hon var commis för Argentina. Av en slump träffade sedan Erika på Manuela i Stockholm när hon tränade och precis fått kontraktet på lokalen, och nu basar Manuela över köket på Canta Lola. Till hjälp har hon bland annat kocken Agostina De Cristo även hon från Argentina.

Peruanska rätter

Erika kommer från Peru och hon ville ha en restaurang som visar upp Peru och dess smaker på hennes vis. Man kan hitta rätter på menyn som Tamales, olika sorters Ceviche, Tiraditos, Tacos och mycket annat smakrikt producerat på mestadels lokala råvaror. Till efterrätt hittar man bland annat Flan med kaffesmak och Alfajores små macaron liknande kakor.

Spännande dryck

Tina Johansson är sommelier på Canta Lola, hon kommer från Fotografiska och har redan letat upp många olika spännande drycker som passar till det Latinamerikanska köket.

-Jag ville ha en ny utmaning och hitta nya smaker, sa Tina Johansson.

Canta Lola betyder Sjung Lola, dock kommer inte Erika att sjunga på Restaurangen.

Paolo Guevara och Paulo Rodriguez har hand om baren. De har bland annat tagit fram den klassiska drycken La Chicha (Morada) som kommer att gå att få både med och utan alkohol. Drycken finns hos de flesta familjer i Peru och görs på bland annat torkad lila majs.

Restaurangen har plats för cirka 32 sittande gäster i restaurangdelen, och cirka 30 i bardelen.

Canta Lola

Grev Turegatan 6, Stockholm

Text och bild Malin Nordblom

Erika Goytizolo