Balvenie Stories – en whiskyserie med berättelser i fokus

Den ledande whiskyproducenten Balvenie har alltid lagt stor vikt vid hantverket. Nu lanseras en ny whiskyserie där varje utgåva har en unik historia att berätta. Först ut är den 12-åriga whiskyn ”The Sweet Toast of American Oak” vars flaska är försedd med en ljudinspelning som skildrar hantverket bakom produkten.

Berättelser är mänskliga historier som skänker mening och känslor till händelser och idéer. Därför är just berättelser i fokus när Balvenie lanserar den nya whiskyserien Balvenie Stories. Den 5 juli släpps den första utgåvan i serien, en fruktig och len 12-årig whisky döpt till ”The Sweet Toast of American Oak”.

Den första utgåvan skildrar historien om ett unikt samspel mellan gamla tekniker och nya idéer. Det är dels en berättelse om hur Balvenies Apprentice Malt Master Kelsey McKechnie experimenterade med kol från amerikansk ek från Kelvin Cooperage i Louisville, för att få fram en whisky med len och fruktig karaktär. Men det är också en berättelse om hantverk, om människorna bakom den handgjorda whiskyprocessen och de unika tekniker som gått i arv – från generation till generation.

– Vi har alltid lagt stor vikt vid hantverket bakom vår whisky. Balvenie Stories är ett sätt för oss att förmedla vår historia och ge hantverkarna bakom whiskyprocessen en röst. Seriens första utgåva, The Sweet Toast of American Oak är unik sett till sin smak, sina ingredienser och dofter – men framför allt sin historia, säger Kelsey McKechnie, Apprentice Malt Master på Balvenie.

Varje flaska i den nya serien är försedd med en ljudfil för att ge whiskyälskare möjlighet att ta del av unika historier om människorna bakom hantverket. Berättelserna spelas bland annat in från olika platser som varit signifikanta i framställandet av de olika utgåvorna. Utöver berättelserna inkluderar ljudfilerna även guidade whiskyprovningar med Balvenies Malt Master David Stewart och Kelsey McKechnie.

Smakprofil:
The Sweet Toast of American Oak – Aged 12 Years 700 ml
Pris: 579 SEK. Alkohol: 43%.
Doft: Rik och komplex doft av malt, ek och söt kola, följt av citrus och vanilj med ett lager av kryddighet från ingefära och kanel.
Smak: Fruktig och len smak av kanderad apelsin, vaniljkola och citronskal.

Blommig honung, ek och karamelliserat socker ger kryddighet och sötma. Eftersmak: Mjuk och kryddig eftersmak av vanilj och malt.

Artikelnummer 40562.