Gin Hall of Fame

Hernö Juniper Cask Gin tog hem det ärofyllda priset World’s Best Matured Gin 2019. Och i nästa slag blev Jon Hillgren invald i Gin Hall of Fame som en av endast tre personer i världen. Glädjeyra vid World Gin Awards i London kvällen den 21 februari.

– Drömmer jag? Nyp mig i armen!, jublar Jon Hillgren, vd och grundare av Hernö Gin.

Den 21 februari 2019 förärades Hernö Gin World’s Best Matured Gin 2019 för Hernö Juniper Cask Gin. Ett fatlagrat gin på enfat. 

Jon Hillgren blev även invald i Gin Hall of Fame som ett ärofyllt bevis för att han gjort ett bestående avtryck på ginindustin i världen.

– Det är en enorm ära att i sällskap med Christopher Hayman bli invald och ansluta till Charles Maxwell som valdes in förra året, säger Jon.

Hernö Gin har tidigare krönts med bland annat World’s Best Gin 2018 och 2017, World’s Best Old Tom Gin 2018 och 2017 samt Gin Producer of the Year 2018 i World Gin Awards.

Drömmen om ett eget gindestilleri har blivit en framgångssaga där Hernö Gin gång på gång kammar hem ginvärldens finaste utmärkelser. Totalt 83 Guld, Trophys och Masters gör Hernö Gin till Europas mest prisbelönta gindestilleri sedan 2013. Och nu med grundaren Jon Hillgren invald i Gin Hall of Fame.

– Jag såg en smaklucka i utbudet som fanns på marknaden när jag grundade Hernö Gin och ville skapa världens godaste gin med mina egna mått mätt. Att jag skulle infria de höga förväntningar världens ginexperter har på ett gott gin trodde jag aldrig ens i min vildaste fantasi, och då har jag bra fantasi, skrattar Jon.

– Jag är oerhört lyckligt lottad och så tacksam. Dels över det fina priset och att bli invald i Gin Hall of Fame, men också över att få förverkliga min dröm tillsammans med mina duktiga medarbetare, avslutar Jon.

Av Malin Nordblom