BOWMORE® SLÄPPER 2021 ÅRS UTGÅVA AV DEN UNIKA 30-ÅRIGA SINGLE MALT-WHISKYN

Den 3 februari släpper Bowmore® 2021 års utgåva av en 30-årig singel malt-whisky. Denna unika whisky lanserades förra året och planeras släppas årligen i ny upplaga.Whiskyn visar hur just tid bidrar till att skapa den unika Bowmore®-karaktären.

Bowmore®-destilleriet har i mer än 240 år lyckats fånga själva essensen av Islay. Bowmore® 30 YO är en single malt där varje droppe är definierad, formad och skapad av tiden som gått. Denna sällsynta single malt destillerades 1989 och har under tre decennier varsamt fått mogna i de finaste sherry- och bourbonfaten. Varje år väljs endast två fat ut vilket resulterar i en helt unik single malt, vars innersta kärna och karaktär förkroppsligar de 30 år som gått.

Smakerna har fått blomma ut över tid och har formats av det karga, särpräglade landskapet på Islay. Med en alkoholhalt på 45,1% är den 30-åriga whiskyn en hyllning till Bowmore®s fruktiga, finstämt rökiga stil. Naturlig nyans av gyllene guld samt härliga aromer av mogen aprikos, rostad ananas, mango och smörkola. I smaken gifter sig tropiska frukter och en subtil sötma med finstämda toner av rökig torv och tillsammans ger det en värmande finish som dröjer sig kvar.

Med denna återkommande 30-åring i vår Bowmore®-portfölj kan vi visa hur lagringstiden både kan forma och påverka vår whisky, vilket gör den ännu mer exceptionell och säregen. Varje årlig utgåva kommer att berätta spännande historier från Bowmore®, men det viktigaste av allt är att alla kommer att ha sin egen unika stil och karaktär.” säger David Turner, Bowmore®-destilleriets VD.

Endast 2976 flaskor släpps globalt av Bowmore® 30 YO. I Sverige lanseras den som en webblansering på Systembolaget den 3 februari 2022.

INFORMATION

Antal flaskor: 6 stycken

Pris: 21 499 SEK

Art nr: 4108801

Färg: Gyllene guld

Arom: Fyllig aprikos, rostad ananas, mango och smörkola

Smaknoter: Tropisk frukt med subtil sötma och finstämda toner av rökig torv

Finish: Värmande med fyllig fruktighet

Alkoholhalt: 45,1% (cask strength)