Special Effects

Brooklyn Brewery har nu lanserat sin första alkoholfria öl. Special Effects.  Var  tionde öl som säljs i dagligvaruhandeln idag är alkoholfri. Och trenden pekar uppåt. 

Det är ett öl som är torrhumlat, vilket är ovanligt bland alkoholfri öl. Man har använt sig av humlesorterna Amarillo, Citra och Mosaic för att få till en framstående humlesmak. För att ge ölet en robust, avrundad maltsmak har man använt Pale Malt, Munich Malt och Caramel Malt. Den senare har använts för att förhindra den söta smak som annars är så vanlig bland alkoholfri öl, och bidrar också till att Special Effects är något mörkare än en vanlig lager.

–  Namnet Special Effects hade jag först tänkt använda det till en specialöl, men när vi drog igång detta projekt så tänkte jag direkt att det vore ett roligt namn på en alkoholfri öl. För att Special Effects är ett öl som inte ha någon effekt, vilket blir en specialeffekt i sig. Jag ser verkligen fram emot att fler ska få möjlighet att prova Special Effects, det kommer röra till det ordentligt i folks huvuden, men på ett bra sätt! avslutar Garrett Oliver.

Brooklyn Brewery Special Effects finns i hyllan på Systembolaget över hela landet och priset per flaska är 15,90 kronor.