Goose Island

Chicagobryggeriet Gosse Island har släppt tre nya ölsorter i Sverige, Goose Honkers Ale, Goose IPA och Goose 312 Urban Wheat Ale. De ingår i Systembolagets beställningssortiment, men finns att köpa på utvalda barer och restauranger i Sverige.  

Allt började när Goose Islands grundare, ölälskaren John Hall, åkte på en inspirationsresa till Europa under 80-talet. Med sig tillbaka till Chicago hade han inte bara tanken om att USA förtjänade en bättre öl, utan även en nyfikenhet kring hantverksbryggd öl och hur det skulle funka i praktiken. Han startade ett litet lokalt bryggeri i Chicago med namnet Goose Island och bryggeriet har sedan dess bara vuxit sig starkare. Idag har Goose Island världens största humlefarm och brygger årligen över 45 olika typer av öl. 

Goose Honkers Ale, 4,3% alkohol, är Goose Islands mest ikoniska öl och det första som tillverkades i Chicago på 80-talet. Ölet, som är döpt efter Johns fru Patricia Honkers, är ett så kallat ’English bitter’ med smaker som påminner om en klassisk engelsk pale ale. Honkers Ale vann guld i kategorin Everyday Ale British Style på årets upplaga av Stockholm Beer & Whiskey festival.

Pris: 20,90 SEK. 

Artikel-nummer: 83567-03. 

Finns i Systembolagets beställningssortiment              

Goose IPA, 5,9% alkohol, har vunnit flertalet priser på amerikanska ölfestivaler för sin balanserade smak och friska citrusarom. Även denna öl har sitt ursprung i England, men får sin starka karaktär av malt och en blandning av engelsk och amerikansk humle. 

Pris: 22,90 SEK. 

Artikel-nummer: 84936-03

 

Goose 312 Urban Wheat Ale, 4,3 % alkohol, är ett amerikanskt veteöl med en lätt och somrig smak som tilltalar både lager- och ale-drickare. Namnet är inspirerat av Chicagos riktnummer 312 och även detta öl är prisat på amerikanska ölfestivaler. 

Pris: 21,50 SEK. 

Artikel-nummer: 84106-03. 

 

 

Av Malin Nordblom