Richard Bengtsson är bryggmästaren som står bakom Den Stora Smakresan för Mariestads.
Han har under de fyra smakresorna skapat 8 olika sorters öl med inspiration från respektive resa.
2014 Kanalbåt med M/S Juni från Stockholm till Mariestad.
Kock på resan var Filip Fastén, och ölen som togs fram var Kanalporter och Ekfatslag Imperial.
2015 Med Ostindienfararen Götheborg från Oslo till Grebbestad. Kock på resan var Filip Fastén och ölen som togs fram var Ostindien Strong Ale och Rökig kustlager.
2016 Med ånglok från Stockholm till Storuman. Kockar på resan var Filip Fastén, Jimmi Eriksson och Thomas Sjögren. Ölen som togs fram denna gång var. Svart Inlandspilsner och Amerikansk Dampfbier.
Gårdagens avslutningsmiddag i Gyllene Salen på Stockholms Stadshus tillagades av inte mindre än de fyra sista Årets Kock. David Lundqvist, Thomas Sjögren, Jimmi Eriksson och Johan Backéus. De serverade en meny som matchade ölen från de olika åren.
Nu väntar vi med spänning på vad bryggmästare Richard Bengtsson har på gång!
Text och bild: Malin Nordblom