Canaïma Small Batch Gin

Canaïma Small Batch Gin är en ny, högkvalitativ gin kryddad med 18 olika frukter, bär och örter, varav 10 har sitt ursprung i Amazonas. Tillsammans med traditionella smaksättare som enbär, koriander och apelsinskal, bidrar exotiska ingredienser som bland annat açaí, cupuaçu, ponsigué och semeruco till Canaïmas unika smak.

Namnet Canaïma kommer från den 30 000 kvadratkilometer stora nationalparken i sydöstra Venezuela som blev klassad som ett världsarv 1994. Parken är en del av Amazonas och här ligger världens högsta vattenfall, Angel Falls, med en totalhöjd på 976 meter. 

Det spännande ginprojektet karakteriseras av ett helhetstänk där man strävar efter att lämna ett så litet ekologiskt avtryck som möjligt. Många av ingredienserna handplockas av Amazonas ursprungsbefolkning som i generationer skaffat sig kunskap om när och hur skörden ska ske.

Destilerias Unidas har ett starkt socialt engagemang och skänker 10 procent av intäkterna från Canaïmatill organisationerna Saving the Amazonas och Tierra Viva som arbetar med att skydda och återplantera regnskogen och stödja lokalsamhällen i skogens närhet. Det är till exempel kvinnor från de etniska grupperna Warao, Wayúu och Ye’kwana som tillverkar allt reklammaterial som tas fram för Canaïma.