Fler än någonsin testar på Veganuary – nu delar Picadeli med sig av sina bästa veganska salladsrecept

Veganuary är initiativet som ska inspirera människor att äta veganskt under januari månad. 2022
förväntas rekordmånga individer, företag och organisationer anta utmaningen och i syfte att
underlätta för fler att delta delar Picadelis chefskock Ted Hallberg med sig av sina bästa recept på
plantbaserade, mättande och goda sallader.


Den globala kampanjen Veganuary är en årlig uppmaning till allmänheten att testa en växtbaserad
livsstil, för planetens och djurens skull. I år förväntas initiativet engagera två miljoner människor och
med anledning av detta delar salladsföretaget Picadeli med sig av fem växtbaserade recept
framtagna av Picadelis Michelin-meriterande chefskock Ted Hallberg.


– Vi anser att alla ska ha tillgång till hälsosam och god mat som är bra för miljön och med dessa
lättlagade och smakrika recept hoppas vi kunna inspirera folk till att äta mer växtbaserat. Jag är säker
på att det finns någonting för alla, säger Ted Hallberg, chefskock på Picadeli.

• Mycket grönt. Det ger salladen en bra bas och fin färg.
• Addera ett nytt typ av protein. Prova något veganskt! Exempelvis bönor, hummus eller
vegetariskt köttsubstitut
• Använd max sex ingredienser. Adderar du mer blir det lätt för mycket av det goda.
• Variera ingredienserna. Blanda både smakrika och mer neutrala ingredienser.
• Variera texturerna. Blanda både mjuka och krispiga ingredienser.
• D-R-E-S-S-I-N-G
• Pricken över i:et. Avsluta salladen med olika roliga toppings som exempelvis krutonger,
nötter eller frön.
• Bonus-tips: Prova att addera frukt till din sallad. Ett oväntat trevligt inslag!


Under hösten 2021 uteslöt Picadeli samtliga produkter med rött kött och har idag ett sortiment som
är 90 procent lakto-ovo vegetariskt och 70 procent veganskt.

Hemligheten bakom en perfekt sallad
Hur gör man den perfekta salladen? Här kommer några gyllene tips från Picedelis chefskock Ted
Hallberg:

I samband med Veganuary bjuder Picadeli på fem stycken recept för att inspirera till mer klimatvänlig mat som bevis på att god och hälsosam mat inte behöver vara komplicerad eller dyr.

Recepten hittar du här!