Way Out West 2019

Dogge Tjärnhammar Alm & Kalle Lindborg

Way Out West är inte bara en plats för magiska konserter, inspirerande samtal och stjärnspäckade filmer. För den som söker kulinariska upplevelser, så kommer Slottsskogen fullkomligen att koka den 8-10 augusti. Ett gott råd – kom hungrig och törstig till Way Out West 2019! 

En av årets största nyheter är vår Chef’s Market, dit vi kan välkomna några av landets främsta kockar – däribland Frida Nilsson som utsågs till White Guides Rising Star 2019, Kockarnas Kamp-deltagaren Robert Maglia, Dogge Tjärnhammar Alm & Kalle Lindborg vars restaurang belönades med Gulddraken 2018 och ytterligare fem stjärnkrögare. Här bjuds vi på mat från Västafrika, Skandinavien, Italien, Asien och alla världens hörn – allt format kring fantastiska vegetariska råvaror.

Våra vänner på Michelin-prisade resturangen Agrikultur är tillbaka i Slottsskogen och bjuder in till en fantastisk meny, som avnjuts i deras sittande resturang på Höjden-området. Boka bord här. I anslutning till detta finns också Höjdens egna gatukök, Bar Agrikultur, som serverar enklare signaturrätter. Här finns också en vinbar, ginbar och kaffebar.

Årets festival kan också stoltsera med stora nyheter även på dryckessidan. En av dessa är cocktails på tapp, som kommer finnas i alla stora barer på festivalen – sida vid sida med festivalens signaturöl, Norrlands Ljus Alkoholfri. På Lilla Dammen-området presenterar vi också en Craft Beer Hall dedikerad till exklusiva ölsorter från fyra olika bryggerier, en vin- och ciderträdgård, kvalitetscocktails och en spritzerbar. 

På festivalen finns också ett brett utbud av alkoholfria drycker. Dessutom presenterar vi tillsammans med Briska en helt alkoholfri bar med mitt på festivalområdet, dit du kan komma och njuta av fantastiska ciderdrycker och cocktails. Mer info om den längre ner. 

Som grädde på moset huserar Slottsskogen också närmare 20 foodtrucks – och också vegoburgarrestauranger, pokébowl-kiosker, pizzerior, kaffebarer, snacks och mycket mer. 

Sist men inte minst – tillsammans med Oatly och Svalna klimatmärker vi våra menyer i år – vilket innebär att man kan göra klimatsmarta val genom att först kolla in CO2-märkningen på den måltiden man väljer.