Viktor Westerlind blev Årets Kock 2009 och har tagit OS-guld med kocklandslaget 2012.
Han har arbetat på F12 och Frantzén. Och snart händer det nya spännande grejer med Tommy Myllymäki och Pi Le. Vi ställde lite snabba frågor till Viktor:
Var utbildade du dig till kock?
– St Görans gymnasium
Har du någon favorit ingrediens i din matlagning hemma?
– Curry, tjock yoghurt och olika sorters chili.
På jobbet; då är det roligt att jobba med fisk. Det finns något skört i det, och det kräver kunskap att tillaga det bra.
Finns det någon mat du inte tycker om?
– För mycket kall mat. Den smakar inte lika mycket.
Använder du dig av kokböcker, och vilken är isåfall din favorit?
– Ja, inte så mycket längre. Men jag kan använda mig av Tore Wretmans Husmanskost eller Videgårds Sichuan kokbok. För i dom kan jag behöva slå upp saker. Sju sorters kakor är också användbar, för när man bakar så gäller det att vara exakt.
Har du någon signature dish som du brukar tillaga hemma?
– Kyckling curry med alla tillbehör, eller en anka med hoisinsås och allt annat gott som hör till.
Vad är det roligaste med att arbeta inom restaurang branschen?
– Att det är så ombytligt, det händer alltid händer en massa.
Vilket är ditt favorit matland?
– Korea.
Finns det någon som inspirerat dig mer än andra?
– Min farmor brukade laga fantastisk mat. Och sen Rene Redzepi och Tore Wretman är otroligt duktiga!
Vilket är ditt favorit köksredskap?
– Slickepotten!
Kan du berätta ett av dina senaste bra matminne?
– När jag var på Sushi Sho och åt deras tonfisk som var riktigt bra!
Intervju och bild: Malin Nordblom