Valio lanserar ett växtbaserat alternativ till ost med smak av Gouda

Valio lanserar ett veganskt alternativ till ost som finns i skivor och i riven form, Oddlygood® Veggie

Trenden mot vegetariskt och veganskt ökar markant och nu breddar Valio sin serie med ytterligare ett helt veganskt alternativ till ost med smak av Gouda – Oddlygood® Veggie. Oddlygood® Veggie produceras i Norden.

– Mat ska vara gott för alla, oavsett matpreferenser. Därför känns det otroligt kul att få lansera Oddlygood® Veggie i Sverige. Vi ser en ständigt ökad efterfrågan på växtbaserat och det känns riktigt bra att nu kunna erbjuda ett nytt, gott alternativ till ost för alla som gillar växtbaserat, säger Katrine Bendix, Kategoriansvarig på Valio Sverige.

Oddlygood® Veggie är 100 procent växtbaserad och består av kokosfett, sheasmör och potatisprotein. Den innehåller varken soja eller palmolja, är berikad med B2, B12, och D-vitaminer samt jod och kalcium.

Oddlygood® Veggie Grated – Bäst på pizzan
Oddlygood® Veggie har redan tilldelats utmärkelsen Bäst på pizzan i ett konsumentsmaktest.* Den rivna varianten passar utmärkt för matlagning och gör sig bäst på en frasig pizza, som gratinering, på pajer, i såser och i alla rätter där man kan tänkas använda riven ost.

Oddlygood® Veggie Slices – Bäst på mackan
Nyligen blev även Oddlygood® Veggie Slices konsumenternas smakvinnare** i Bäst på mackan. De helt veganska skivorna är perfekta i en varm macka eller som pålägg.