För fjärde året i rad placerade sig Stockholms-baserade Tjoget på 37e plats i “The World’s Best Bars”!
Att hålla sig kvar fyra år i rad på en lista som är för barer vad Michelin-stjärnor är för restauranger är väldigt sensationellt!
-Vi är väldigt glada och stolta över att finnas med i det här sällskapet, det är vi verkligen. Samtidigt hade vi varit väldigt besvikna om vi inte hade varit med, med tanke på det jobb som vi och vårt team lägger ner varje dag, säger Andreas Bergman, grundare och krögare.
Tjoget har haft ett händelserikt år, man har invigt ett ölkafé i samma lokal, boken ”En drinkhistoria” har producerats och släppts, och man har utsetts till ”Årets Bar” i White Guide, fyllt 7 år, serverat en tolkning av A$AP Rockys svenska fängelsemeny och anställt en ny barchef i form av Leo Lahti som senast kommer från Stranger i Göteborg.
-Nyckeln är att aldrig slå sig till ro, fortsätta vara noggrann och nyfiken på alla de outforskade möjligheter som finns inom den värld vi arbetar. Det är så vi hela tiden återuppfinner och utvecklar det vi gör, säger Joel Söderbäck, grundare och krögare.
Om några veckor slår teamet bakom Tjoget dessutom upp portarna till nästa projekt, den här gången utanför Södermalm.
Av Malin Nordblom