Tjoget flyttar in på NK med sitt nya italienska koncept Positano

Det är få som har undgått det förnyelsearbete som pågår på Nordiska Kompaniet. Nu presenterar NK den nya restaurangen och aperitivobaren Positano. Det är Joel Söderbäck, Andreas Bergman och Robert Rudinski från den hyllade restaurangen och baren Tjoget som ligger bakom satsningen. Positano öppnar på NK:s herrplan, Plan 2 i början av november.

På Positano fångar man upp känslan i den traditionsenliga italienska aperitivokulturen där baren är en naturlig mötesplats för mat, dryck och umgänge. Hit går man för att avnjuta en god lunch eller stanna i timmar över cocktails. Menyn kommer att bestå av enklare pastarätter, sallader, chark, ostar, italienska sötsaker, högkvalitativt kaffe och cocktails presenterade i en miljö som för tankarna till den citronrika Amalfikusten.

-Lyxigt inramat, men enkelt och tillgängligt.Med det nya konceptet fortsätter vi att satsa stort på mat och dryck. Vi är oerhört glada över att få arbeta med ett så inspirerande och framgångsrikt gäng som grundarna bakom Tjoget. Positano kommer att bli en mötesplats och ett vattenhål för NK:s kunder där man kan njuta av mat och dryck samt få uppleva en del av Italien inne på NK, säger Andreas Edström, varuhuschef Nordiska Kompaniet.

Bakom det nya restaurang- och barkonceptet står grundarna och ägarna av bland annat Tjoget, Joel Söderbäck, Andreas Bergman och Robert Rudinski. Tillsammans har de med sina koncept vunnit otaliga utmärkelser för bästa bar och restaurang, varit nominerade till guldstolen och vunnit både gulddrakar och guldägg. De senaste fyra åren har Tjoget som enda svenska bar tagit plats på den prestigefulla listan The Worlds 50 best bars.

-På Positano fångar vi upp känslan i den gamla aperitivokulturen men paketerar den i en modern och visuellt vacker förpackning med fokus på service, kvalitet och atmosfär. Vi har alltid haft en dröm om en italiensk bar och café och NK är den perfekta platsen med mycket människor i rörelse under dagen. Positano ska bli en naturlig mötesplats där man tar något i farten eller stannar i timmar och kanske gör det mest osvenska som finns, dricka cocktails på dagen innan solen gått ner, säger Joel Söderbäck, en av grundarna bakom Positano.