The Macallan introducerar Edition No.5

Nu släpps den femte delen i den innovativa Edition-serien, Edition No.5. Nu hyllar man den den naturliga färgens olika skiftningar och komplexitet. Vi är i vårt vardagliga liv omgivna av färger som påverkar vårt humör, formar våra uppfattningar och distraherar våra tankar.

Edition No.5 har en 100% naturlig färg tack vare den tid som whiskysorterna från The Macallan tillbringar i faten. I samarbete med färgexperterna från World Pantone Color InstituteTM har de skapat en unik, multifacetterad kombination av röd och blå färgnyans som presenteras på flaskans etikett och förpackning.

“Vi har hittat många gemensamma nämnare mellan whiskytillverkning och färgskapande, med Edition No.5 har vi haft möjlighet att upptäcka och hylla dessa två konstnärliga former. Medan färgutveckling startar med att blanda baskulörer med precision för att uppnå olika nyanser, så är det istället whiskytillverkningens kunskap och förståelse för en specifik färgpalett från fatet som är startpunkten. Från dessa två utgår vi sedan för att skapa den önskade karaktären och den specifika färgen för den slutgiltiga whiskyn” säger Sarah Burgess, The Macallan Whisky Maker.

“Som en av regnbågens mest komplexa färger, kändes purpurnyansen självklar att använda för att kunna återge den likvärdigt komplexa processen som involverar The Macallans whiskyproduktion. Den här nya, vibrerande nyansen har skapats för Edition No.5 för att ge liv åt den utsökta kombinationen av en distinkt och naturlig karaktär som återfinns i denna whisky” säger Laurie Pressman, vice VD på World Pantone Color InstituteTM.

För denna single malt har man valt ut amerikanska ekfat, som ger whiskyn dess färg och fylliga smak. Resultatet är en bärnstensfärgad whisky, som ackompanjeras med den intensiva smakprofilen, där söta toner av karamell och färsk frukt kombineras med toner av ek.

The Macallan Edition No.5 är en limiterad upplaga som kommer att finnas tillgänglig från den 21 november 2019 i utvalda butiker och online

Malin Nordblom