NYTT KONCEPT TERRASSEN

NYTT KONCEPT NÄR TERRASSEN PÅ GRAND HÔTEL ÖPPNAR FÖR SÄSONGEN

Terrassen på Grand Hôtel har tillsammans med champagnehuset Ruinart och Mathias Dahlgren
utvecklat ett nytt restaurangkoncept. Sydeuropeisk atmosfär med skaldjur och och ett stort urval av champagne är årets koncept på Terassen.
Grand Hôtels Terrassen ligger med en vacker utsikt över Stockholms ström och Kungliga slottet.Nya ljusa dekorfärger kommer adderas till det befintliga kontrastfärgerna i azur blått och havsturkos. Sammantaget blir det en avslappnad, somrig och elegant stil.

-Vi vill skapa en sommaroas att trivas i där den mer avslappnade sinnesstämningen som sommaren för med sig får ta plats. Det ska vara avspänt och välkomnande att slå sig ner på Terrassen. Tillsammans med Ruinart, som vi har ett nära samarbete med sedan tidigare, får Terrassen en ännu tydligare profil och i kombination med övriga restauranger i huset kan vi erbjuda våra gäster något för alla tillfällen, säger Karl Persson, Food & Beverage Manager, Grand Hôtel.

Mathias Dahlgren

Nytt för i år är att Mathias Dahlgren tillsammans med Grand Hôtel varit med och arbetat fram matkonceptet och den nya menyn, som resulterat i en sommarmeny med inslag från medelhavet. Det blir ett gediget utbud av skaldjur som bland annat serveras i två olika skaldjursplatåtolkningar. Det blir varma och kalla sallader som ackompanjeras av grillande råvaror som flankstek, kyckling, eller halloumi. Alla rätter serveras med frasiga pommes. Dessutom tillagas all mat i det nybyggda uteköket som är placerat på Terrassen.

-Vi har skapat ett matkoncept med en tydligt somrig känsla. Det rika utbudet av skaldjur står i fokus
och till det har vi adderat varianter på varma och kalla sallader. Atmosfären som finns på Terrassens ska
återfinnas även på menyn och det är utifrån den tanken som vi tagit fram rätterna och tillbehören. Ska du
dricka champagne och äta skaldjur i Stockholm i sommar så är det Terrassen du ska besöka, säger Mathias
Dahlgren.