Temat som 2020 ska ta det Svenska Kocklandslaget till guld i Culinary Olympics är: Closer.

Med fjolårets tema Curious by Nature tog det Svenska Kocklandslaget guld i Culinary World Cup, vilket har höjt förväntningarna på laget till skyarna. Med temat Closer hoppas laget kunna skruva upp nivån ytterligare och knipa åt sig förstaplatsen även i Stuttgart. Temat kommer att synas i allt från lagets tävlingsmeny, träningar, sponsorsamarbeten och framförallt i själva tävlingsmomentet.
– Temat Closer sammanfattar verkligen allt vi brinner för. Vi vill komma närmare råvarorna, producenterna, hjärtat och smakerna. Närmare perfektion helt enkelt. Något vi tror att man uppnår genom att gå in i varje liten detalj och ständigt försöka utveckla och förbättra. Med den tuffa konkur- rens som det är i Culinary Olympics är det detaljerna som blir avgörande, säger Fredrik Andersson, Team Manager, Svenska Kocklandslaget.
Att arbeta utifrån ett tema är inte längre en del av regelboken i Culinary World Olympics, men många lag arbetar fortfarande så. Temat är en bra förutsättning för att skapa en röd tråd genom hela tävlingsprocessen, vilket är något som man bedöms på.
Det är inte bara i maten som Closer-temat kommer att märkas. Det Svenska Kocklandslaget har de senaste månaderna pratat mycket om det Stora laget i sina sociala medier. Detta innefattar alla de drygt hundra producenter, sponsorer och samarbetspartners som dagligen jobbar tillsam- mans med Kocklandslaget.
– Vilka samarbetspartners man arbetar med är minst lika viktigt för slutresultatet som hur
vi tillagar maten. Vi är ett stort team där alla partners spelar en viktig nyckelroll.
Likväl som vi vill att det svenska folket ska lära känna oss på djupet som lag, vill vi också uppmärksamma personerna i det ”Stora laget” som normalt sett arbetar i kulisserna hos producenter, sponsorer och samarbetspartners. Closer är en perfekt förutsättning för att komma närmare alla, och för att kunna visa upp vilket enormt engagemang som ligger bakom hela tävlingsprocessen.
Vi är ingenting utan alla människor som stöttar oss, avslutar Andersson.

Komplett laguppställning för Svenska Kocklandslaget 2019:
TEAM MANAGER:
Fredrik Andersson
TEAM CAPTAIN:
Jimmi Eriksson
KOCKAR:
Anders Karlsson Daniel Haynes Henric Herbertsson Ludwig Tjörnemo Anders Isaksson
HEAD PASTRY CHEF:
Kasper Kleihs
KONDITORER:
Sebastian Pettersson Anton Husa
COMMIS:
Matilda Ewaldh Hanna Claesson Matilda Pylkköö

Bild Malin Nordblom