Nu är tävlingsgruppen som utformar Årets Kock 2020 utsedd, Tom Sjöstedt (Årets Kock 2008 & Lilla Ego), Magnus Ek (Oaxen Krog & Slip), Marie Skogström (Mat & Vin Slottsparken) och Viktor Westerlind (Årets Kock 2009 & Aira).
-Jag är väldigt glad för att Tom Sjöstedt fortsätter som tävlingsledare för Årets Kock och att han har utsett en väldigt stark tävlingsgrupp. Precis som förra året utgörs gruppen av både tidigare tävlingsvinnare och erfarna kockar med andra perspektiv och erfarenheter ” säger Andreas Stenberg, VD för Årets Kock.
Tävlingsgruppen har till uppgift att utforma upplägget för Årets Kock – SM i professionell matlagning; från anmälan till final inklusive vilka uppgifter de tävlande ska utföra, tid de har på sig och hur poängen ska sättas.
-Vi har överlag fått väldigt positiv feedback på förra årets tävlingsupplägg och de uppgifter som presenterades för de tävlande. Vi fortsätter dock arbetet med att vässa och förbättra Årets Kock ytterligare med mål att skapa ännu mer spänning på plats” säger Tom Sjöstedt, Tävlingsledare.
Om tävlingen Årets Kock
Tävlingen Årets Kock är officiellt svenskt mästerskap i professionell matlagning och har arrangerats sedan 1983. Vinnaren blir svensk mästare, erövrar titeln Årets Kock, får Gastronomiska Akademiens Mejerimedalj och en prissumma. Tävlingen beskyddare är H.K.H. Prins Carl Philip.
Tävlingen Årets Kock arrangeras av Årets Kock AB, vars huvudsakliga uppgift är att driva och utveckla svensk gastronomi genom olika initiativ.
Av Malin Nordblom