TÄVLA OCH VINN LAKRITSDAGEN

12 april varje år infaller den officiella Internationella lakritsdagen. Det ska förstås firas med både salta och söta smaksensationer.

Exklusiva Lakrids by Bülow har skapat nya hållbarhetskollektionen Slow Crafted, bland annat med smaken Milk & Honey.

Lös lakrits-quizet nedan och var med att tävla om några smaskiga smakprov.

När kom lakrits till Sverige?

  1. 1500-talet

  2. 1960-talet

  3. 1800-talet

Vad är ett annat område (än godis) där lakrits är en populär ingrediens?

  1. Medicin

  2. Champagnetillverkning

  3. Smink

Sant eller falskt: Lakrits är naturligt salt

  1. Sant

  2. Falskt

Vilket land i världen äter mest lakrits?

  1. Sverige

  2. Finland

  3. Nederländerna

Vilken del av lakritsplantan används för att göra lakrits?

  1. Blommorna

  2. Rötterna

  3. Löven

Vad är ”dubbelt saltad lakrits”?

  1. Lakrits som har en särskilt stark smak av salmiak

  2. Lakrits med extra tillsatt socker

  3. Lakrits med dubbla lager choklad

Vart växer lakritsroten vilt?

  1. Skandinavien

  2. Asien

  3. Europa

Vad är ”pontefract cakes”?

  1. En traditionell brittisk lakritsgodis med platt, rund form

  2. En kaka från USA gjord på lakrits och choklad

  3. En finsk hård lakritskola

Vad är det främsta smakämnet i lakrits?

  1. Mint

  2. Salt

  3. Salmiak

Vilket år introducerades det första lakritsgodiset i Sverige?

  1. 1859

  2. 1917

  3. 1842

 

Skicka in ditt svar senast 19/4 till mg@plaza.se