SVERIGES FÖRSTA ALKOHOLFRIA COCKTAILBAR

IMA

I vår väljer cocktailbaren IMA bort alkoholen. På IMA by Oddbird serveras både klassiska cocktails och moderna skapelser med japanska influenser. Takbaren erbjuder en intim upplevelse för ett fåtal gäster samt en stor uteplats under bar himmel.   

Den hyllade baren IMA ligger ovanför restaurang TAK i Stockholm med storslagen utsikt över staden. Från 19 februari och tre veckor framåt uppstår IMA by Oddbird  som är landets första alkoholbefriade cocktailbar. Den omfattande cocktallistan bygger på vinhuset Oddbirds befintliga sortiment tillsammans med helt nya alkoholbefriade drycker under utveckling.

– 2021 startar vi om, samtidigt som gamla regler och normer ifrågasätts kring hur samhället ska vara, hur vi ska umgås och ta vara på vår tid. Därför öppnar vi en första alkoholbefriad bar för att inspirera till nystart med fokus på medvetenhet och närvaro, säger Moa Gürbüzer som grundat Oddbird. Vi vill bryta mark inom sober curius-rörelsen och bana väg inom barvärlden för hantverksmässiga och hälsostärkande cocktails. Alkoholen som bryter ner kroppen på så många plan blir nu överflödig för smakupplevelsen.

Drinklistan är framtaget av Oddbirds bartender Alexander Mannerfors i samarbete med IMA och består av klassiska cocktails samt nyutvecklade drinkar med asiatiska smaker och influenser.

IMA by Oddbird har öppet torsdag till lördag under tre veckor med start 19 februari. På helgerna finns det möjlighet att avnjuta en omakase avsmakningsmeny för de som även vill äta. Bordsbokning rekommenderas på IMAs hemsida då antalet platser är kraftigt begränsade.

Exempel på alkoholbefriade cocktails på IMA by Oddbird:
BIG IN JAPAN
Rosmarin, citrongräs, korianderfrö, citron, apelsinblomsvatten samt Oddbird Blanc de Blancs.

AROMATHERAPIST
Hemgjord syrup på clementin och kaffirlime, grön äppeljuice, alkoholbefriad gin, verjus samt äggvita eller vegansk aquafaba.

MONDAY MORNING
Hemgjord syrup på hallon och svart te, citronsyra samt Oddbird Spumante.