Svenska Kocklandslagets praliner

Bild Malin Nordblom

Svenska Kocklandslaget har tillsammans med Santa Maria tagit fram några utsökta pralinrecept som vi här kan dela med er:

Grönpepparpralin

300g vit choklad Valrhona Opalys

Sosa grön färg

Temperera chokladen enigt anvisningar på förpackningen och färga med grön färg. 

Gjut i pralinskal och låt sätta sig över natten. 

Grönpeppareganache

300g vispgrädde

15g grönpeppar, Santa Maria

30g trimolin

200g Valrhona Opalys

Koka upp grädden med grönpeppar och trimolin. Sila i omgångar över chokladen och mixa till slät konsistens. 

Fyll i skalen. Låt sätta sig och locka sedan dag 3. 

Rosépepparpralin

300g Valrhona Bahibé

Sosa röd färg

Temperera chokladen enigt anvisningar på förpackningen och färga med röd färg. 

Gjut i pralinskal och låt sätta sig över natten. 

Rosépepparganache

300g vispgrädde

12g rosépeppar, Santa Maria

30g trimolin

160g Valrhona Bahibe

Koka upp grädden med rosépeppar och trimolin. Sila i omgångar över chokladen och mixa till slät konsistens. 

Fyll i skalen. Låt sätta sig och locka sedan dag 3. 

Telicherrypepparpralin

300g Valrhona Opalys

Sosa svart färg

Temperera chokladen enigt anvisningar på förpackningen och färga med svart färg. 

Gjut i pralinskal och låt sätta sig över natten. 

Telicherrypepparganache

300g  vispgrädde

15g telicherrypeppar, Santa Maria

30g trimolin

200g  Valrhona Opalys

Koka upp grädden med telicherrypeppar och trimolin. Sila i omgångar över chokladen och mixa till slät konsistens. 

Fyll i skalen. Låt sätta sig och locka sedan dag 3. 

ATT LOCKA PRALINEN BETYDER ATT DU BRER CHOKLAD PÅ UNDERSIDAN AV PRALINEN.

Av Malin Nordblom