Skagerrak Nordic dry gin

Skagerrak Nordic Dry Gin är en premiumgin med tydliga nordiska influenser gjord på lokala växter och örter från Skagerrak. Ginen har utvecklats i samarbete med nordens ledande bartenders från flertalet toppbarer i Sverige, Norge och Danmark.

Guldmedalj under tävlingen IWSC

Skagerrak Nordic Dry Gin smyglanserades i april tidigare i år och lovordades av gin- connoisseurer världen över. Nu har produkten positionerat sig ytterligare som en unik uppstickare och en gin i världsklass. Under tävlingen IWSC fick Skagerrak 95 poäng av 100 möjliga och tog således hem guldmedalj i nära konkurrens med globala spritvarumärken. Med motiveringen ”En utmärkt gin med exceptionell balans och sällsynta, komplexa smaker – ett exempel som sticker ut mot sina konkurrenter”

Global Spirits Business Gin Masters

Skagerraks internationella erkännande kom tidigare i somras under Global Spirits Business Gin Masters i juni där produkten utmärkte sig bland 219 konkurrerande ginvarumärken genom att vinna guld i kategorierna Best Premium Gin och Best Contemporary Gin.

”Att vi har fått dessa priser och erkännandet internationellt visar att vi har lyckats att framställa en unik nordisk Premium Gin som håller en hög kvalitet och med en design som verkligen står ut”, säger Martina Talmet, Brand Manager Arcus Sweden.

Skagerrak Gin är ett sant hantverk som tagit inspiration från havets och strändernas dofter. 

Arcus, som är den världsledande producenten av nordisk sprit har samlat de mest begåvade bartendrarna i Norden, inklusive svensken Isak Holgerson, Barchef inom Boqueria- koncernen, för att ta fram Skagerrak Nordic Dry Gin. Teamet har tillsammans gett Skagerrak en nordisk smakidentitet med en ren och fräsch smakprofil som sedan buteljerats i en petroliumblå flaska i skandinavisk design. Bartendrarnas kunskap har krävts då få känner dryckens många egenskaper bättre än de gör. För att få en så kvalitativ, exklusiv och till den nordiska regionen återspeglande gin som möjligt, var det viktigt att representanter från både Sverige, Norge och Danmark deltog i skapandet av produkten. Skagerrak Gin är baserad på nordiska värden och signum och har fått sitt namn efter vattnet som i tusentals år knutit samman länderna.

Nordisk gin har generellt de senaste åren fått allt större internationell uppmärksamhet. De nordiska länderna har numera ginproducenter som tillhör den absoluta världseliten. Det kärva nordiska klimatet, skogslandskapet, sjöarna och havsstränderna ger oss bär, örter och smaker som ger oss ultimata förutsättningar för ginproduktion.

Skagerrak Gin finns nu i Systembolagets beställningssortiment, samt hos utvalda restauranger och barer.

Skagerrak Nordic Dry Gin, Systembolagets beställningssortiment, pris: 449kr, artikelnummer: 8170801