Sebastian satsar på guld

Sebastian Gibrand Bild Malin Nordblom

Igår stod det klart att Sebastian Gibrand är Sveriges kandidat i Bocuse d’Or. Sebastian tog hem silvermedaljen i världsfinalen senast, och redan där och då bestämde han sig för att försöka få representera Sverige igen. I finalen stod det mellan Sebastian och Lindor Wink, och till slut tog stod det klart att Sebastian skulle representera Sverige i Bocuse d’Or. Det innebär att Sebastian först ska tävla för Sverige i Bocuse d’Or Europe i Tallinn i maj 2020, där en placering bland de tio främsta ger Sverige en plats i den stora världsfinalen Bocuse d’Or i Lyon 2021.

-Det är verkligen guldmedaljen jag vill åt. Samtidigt älskar jag att tävla och det finns inget större än Bocuse d’Or. Under min senaste satsning har jag utvecklats mycket som både kock och människa och jag ska ge allt jag kan för att ta hem en ny guldmedalj för Sverige, säger Sebastian Gibrand.

Juryn i den svenska uttagningen bestod av några av Sveriges mest framstående kockar, tillika medlemmar i Svenska Bocuse d’Or Akademien, däribland Henrik Norström, Tommy Myllymäki, Mathias Dahlgren och Adam Dahlberg.

-Det är otroligt vilken glöd och passion båda kandidaterna visade upp under finalen. Och rätterna var helt klart i världsklass där Sebastian stack ut lite extra. Jag ser fram emot att se honom fortsätta överraska och leverera på högsta nivå med sin enorma tävlingsinstinkt till hjälp, säger Henrik Norström, President i Svenska Bocuse d’Or Akademien och juryns ordförande.

Juryns motivering lyder:
Med hög energi och mycket glädje har han skapat en fantastisk smakupplevelse i absolut världsklass. Vass teknik och god estetik, i kombination med balanserade smaker, presenterades tillsammans med ett perfekt tillagat gårdslamm. Med sin fulländade tävlingsrätt är det tydligt att han har kunskapen och viljan att utmana världens gastronomiska elit och ta Sverige överst på prispallen igen, vinnaren är…. Sebastian Gibrand.

Vinnarrätten
Sebatian Gibrand vann med ett örtbakat lamm med potatis fylld med get- och fårost. Svampgarnityr på Karl-Johan, svart trumpetsvamp och murklor. Tartlett med grillade örter och lammsås.

Per Nordlind, Jakob Persson, Sebastian Gibrand och Henrik Norström
Bild Malin Nordblom

Av Malin Nordblom