Sebastian Gibrand

Sebastian Gibrand kom på andra plats i Bocuse d’Or Europé i år. Och snart är det dags för VM i Lyon. Han har ett förflutet på Oaxen Krog & Slip och på Studio Franzén. Han driver även konsultverksamheten Gibrands Gastronomi. Vi ställde lite frågor till Sebastian:

Var utbildade du dig till kock?
– Helsingborg

Vad är det roligaste med att arbeta inom restaurang branschen?
– Det kreativa och alla möten med nya människor.

Varför blev du kock?
– Kom från ingenstans, men om jag ska gissa på något så var det från mormors bakning.

Vilket är ditt favorit matland?
– USA

Vad ger dig inspiration?
– Allt! Naturen, kollegor, resor..

Vilken maträtt är bäst att förföra någon med?
– Att laga något som ligger en varmt om hjärtat. Tycker man själv om det så är det en stor chans att den man lagar det för uppskattar det också.

Vilket köksredskap kan du inte vara utan?
– Kniven

Vilket är ditt bästa matminne?
– En middag i somras hos Thomas Keller på Per Se i New York.

Lagar du mat på kvällen efter att ha övat hela dagen?
– Ja, men oftast något väldigt enkelt.

Vad gör du om 5 år?
– Jobbar i en jämställd bransch

Vad måste finnas med på ditt julbord?
– Endast köttbullar!

Av Malin Nordblom