ROSA FLÄDERSORBET

Flädersorbet recept

Rosa fläderbuskar har blivit vanliga i trädgårdsbutikerna de senaste åren. saften från trädets blommor blir så ljuvligt vackert rosa. Det går också bra att färga flädersaft genom att lägga en handfull hallon i saften över natten. receptet kan dubbleras.

4 portioner
rosa flädersaft
3 dl rosa fläderblomssaft
4 dl vatten
1 äggvita
1 msk florsocker, eller lite mer

till servering

djupfrysta hallon

1 rosa flädersorbet: Blanda sam- man saft och vatten och häll i en bunke. vispa äggvita och socker i en annan bunke tills det blir ett ganska hårt skum.

2 Blanda skummet med saften och häll över i en form. ställ formen i frysen och låt stå 2–3 timmar, tills sorbeten blivit hård men fortfarande känns porös. rör om några gånger under tiden.

3 Servering: servera sorbeten på en bädd av djupfrysta hallon.

 Text och recept Jens Linder Bild Stefan Wettainen

Ur Gourmet 1-21